24210 95638 - 95095
12 Ιαν 2021: Με αφορμή το παραπλανητικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Bestworksgr.com με τίτλο «Θέσεις εργασίας στη Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ», έχουμε λάβει πληθώρα αιτήσεων και βιογραφικών από συμπολίτες μας, οι οποίοι αναζητούν εργασία. Προς αποκατάσταση της αληθείας οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι την παρούσα χρονική στιγμή ο Συνεταιρισμός μας δεν ζητά προσωπικό.                  02 Ιουν 2020: Διακρίσεις για το φρέσκο γάλα της ΑΒ Βασιλόπουλος                 08 Απρ 2020: ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΒΟΛΟΥ                 24 Απρ 2019: Αμνοερίφια από την ΕΒΟΛ σε φορείς και Δήμους της Μαγνησίας                 18 Ιουλ 2018: ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις σε αγρότες του νομού από πλημμυρικά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις                 10 Απρ 2018: Αρχές Μαΐου στα νησιά της χώρας το νέο γάλα 18 ημερών της ΕΒΟΛ Μέρισμα 1000 € στα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/4/2016 ΟΣΔΕ
14 Απρ 2016

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής μας, εξέτασε σε πρόσφατη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και η απόφαση την οποία έλαβε  ομόφωνα είναι να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς όλους τους τομείς και με όλες τις δυνάμεις του, να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του ώστε ο αγροτικός κόσμος να ξεπεράσει αυτήν την δύσκολη χρονιά.

Προς τούτο, όλες οι ενέργειες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου θα αποβλέπουν στην μείωση του κόστους των αγροτών και χωρίς κανένα όφελος για την Οργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα  ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

1) Μειώνει στο ελάχιστο τις τιμές των δηλώσεων καλλιέργειας(ΟΣΔΕ) για την φετινή χρονιά. Διευκρινίζεται ότι δηλώσεις ΟΣΔΕ δύναται να υποβάλλουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλο τον Νομό Μαγνησίας(Βόλος, Βελεστίνο, Αλμυρός, Πήλιο) και διαβεβαιώνει τους αγρότες, ότι  όπως και τα προηγούμενα χρονιά έτσι και φέτος θα διασφαλίσει με το καλύτερο τρόπο την πληρωμή των επιδοτήσεων των αγροτών.

Συνεργεία θα υπάρχουν τόσο στο Βόλο ,όσο και  στο Βελεστίνο  και εντός των ημερών θα ανακοινωθούν που αλλού θα υπάρξουν συνεργεία για την συμπλήρωση δηλώσεων ΟΣΔΕ (Αλμυρός – Πήλιο).

Οι τιμές των δηλώσεων ΟΣΔΕ για την φετινή χρονιά διαμορφώνονται ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ

      1 - 25    ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

20€

    25 - 50    ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

30€

  50 - 100    ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

60€

100 - 150    ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

80€

150 – 200   ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

120€

200 & ΑΝΩ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

150€

 

2) Επίσης ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες να μειώσουν σημαντικά το κόστος παραγωγής θα εισάγει σε συνεργασία με άλλες  Συνεταιριστικές Οργανώσεις  λιπάσματα, φυτοφάρμακα και σπόρους. Τα εφόδια αυτά θα παραδίδονται στις εγκαταστάσεις των αγροτών σε πολύ χαμηλές τιμές , και υπολογίζεται ότι οι τιμές θα είναι χαμηλότερες, πάνω από 20% των τιμών που ισχύουν αυτήν την στιγμή στην αγορά, καθότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου δεν προσδοκά οφέλη και από αυτήν την ενέργεια, εκείνο που θέλει είναι να βοηθήσει στην μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών.

Θα εξευρεθεί ο τρόπος πληρωμής έτσι ώστε τα εφόδια να πληρώνονται από τους παραγωγούς κατά την περίοδο της συγκομιδής.

3) Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου  προχωράει και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια στη συγκέντρωση σιτηρών παραλαμβάνοντας ποσότητες από όλο τον Νόμο Μαγνησίας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του και δίνοντας  όπως πάντα τις καλύτερες τιμές της αγοράς. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε  ότι πέρυσι το κριθάρι πληρώθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου 0,18€/κιλό, το καλαμπόκι 0,19€/κιλό και  το σιτάρι 0,25€/κιλό.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου αποδεικνύει καθημερινά εμπράκτως το ενδιαφέρον  και τη στήριξη του στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής του.

 

 

Για τον

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΒΟΛΟΥ

Το Δ.Σ.