24210 95638 - 95095
Μεγαλώνει ο αριθμός των σχολείων με μαθητές που υποσιτίζονται
16 Οκτ 2015
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΒΟΛ και του προέδρου της, Νικήτα Πρίντζου στο αίτημα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για οικονομική ενίσχυση των 16 μαθητών που υποσιτίζονται. Η ΕΒΟΛ ανέλαβε να παραδίδει καθημερινά στο σχολείο 16 φιάλες γάλατος για τους μαθητές ενώ χορηγήθηκαν στη διεύθυνση 16 διατακτικές των 50 ευρώ προκειμένου να ψωνίζουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι μαθητές.
 
Το θέμα των μαθητών που λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα φαίνεται πως παίρνει διαστάσεις σε επίπεδο Μαγνησίας αφού μετά τη πρωτοβουλία που ανάλαβε η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ μέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερα σχολεία διαφόρων βαθμίδων  αποκαλύπτουν το πρόβλημα των υποσιτισμένων μαθητών και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια είτε απο τη πολιτεία είτε απο την ιδιωτική πρωτοβουλία. 
Ένα απο τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και το 10ο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας αφού Τέσσερις στις δέκα οικογένειες του συγκεκριμένου σχολείου λαμβάνει στο τέλος του χρόνου το επίδομα οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών τους. Το επίδομα ανέρχεται στα 300 ευρώ και δίνεται ως εφάπαξ ποσό. Μέχρι και το 2010 δινόταν στην αρχή της σχολικής χρονιάς και γι’ αυτό παρατηρούνταν το φαινόμενο της διαρροής μαθητών, αφού ιδίως οι Ρομά δεν είχαν κίνητρο να συνεχίσουν τη φοίτηση.
 
Άλλη μια περίπτωση αφορά τη πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί στο 12ο δημοτικό σχολείο Βόλου καθώς θα δίδεται πλέον η δυνατότητα σε μαθητές που έχουν οικονομικά προβλήματα να παίρνουν δωρεάν το κολατσιό τους απο το κυλικείο του σχολείου. 
 
Σπύρος Μπαξεβάνος