24210 95638 - 95095
Δελτίο Τύπου 09/07/2015
09 Ιουλ 2015

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου (ΕΑΣ Βόλου),κ.Νικήτας Πρίντζος προέβει στις κάτωθι δηλώσεις.

    Μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες που έγιναν αυτές τις δύο εβδομάδες κατορθώσαμε σήμερα να πληρώσουμε τους κτηνοτρόφους για τον μήνα Ιούνιο καθώς και τους αγρότες, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για 1.500 περίπου τόνους σιτάρια, που μας είχαν παραδώσει τις τελευταίες ημέρες πριν το κλείσιμο των Τραπεζών.

Οι πληρωμές αυτές έγιναν διατραπεζικά, με κατάθεση δηλαδή στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Θεωρώ όμως σημαντικό να επισημάνω ότι κατορθώσαμε και δώσαμε στους αγρότες και κτηνοτρόφους το 25% από αυτά που είχαν να λαμβάνουν σε μετρητά. Είναι σημαντικό γιατί αντιμετώπισαν τις άμεσες ανάγκες τους, να βάλουν δηλαδή πετρέλαιο στα τρακτέρ τους, να αγοράσουν αγροεφόδια και ζωοτροφές για τα ζώα τους. 

      Πληρώσαμε επίσης το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους προμηθευτές μας. Διασφαλίσαμε επίσης προμήθεια πρώτης ύλης για την κατασκευή των υλικών συσκευασίας που χρειαζόμαστε. Όλες αυτές οι πληρωμές ήταν της τάξεως του 1 εκ ευρώ περίπου.

     Τέλος, πληρώσαμε κανονικά τους 150 εργαζόμενους της ΕΒΟΛ για τον μήνα Ιούνιο και καταφέραμε να τους δώσουμε σήμερα και το Επίδομα Αδείας σε μετρητά.

     Γενικώς για την Συνεταιριστική μας Οργάνωση ήταν όπως συνηθίζεται να λέγεται  τελευταία  “μια καλή μέρα σήμερα.”

Εύχομαι και ελπίζω την ερχόμενη Δευτέρα με την βοήθεια του Θεού να μην ξανάρθουν σύννεφα στην πατρίδα μας.