24210 95638 - 95095
Ανακοίνωση προγραμματισμένης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου
22 Μαι 2015

Σήμερα 22/5/2015 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Στην Γενική Συνέλευση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα ο Ισολογισμός και τα Αποτελέσματα Χρήσης 2014.

Προηγουμένως αναγνώσθηκε η Έκθεση ελέγχου των ορκωτών Ελεγκτών καθώς και αυτή του Εποπτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ενημερώνοντας την Γενική Συνέλευση αναφέρθηκε λεπτομερώς στην χρήση του 2014 λέγοντας ότι ήταν μία από τις πολύ καλές χρονιές για τον Συνεταιρισμό και την ΕΒΟΛ, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Από τα στοιχεία του Ισολογισμού προκύπτει ότι υπήρξε αύξηση του τζίρου κατά 10% καθώς και του όγκου πωλήσεων. Τα κέρδη τετραπλασιάστηκαν και από 300.000,00 ευρώ που ήταν το 2013  φθάσανε το 1.325.000,00 ευρώ το 2014.

Επίσης ο Πρόεδρος ανέφερε ότι τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2015 αποτυπώνουν την συνέχιση της καλής πορεία του 2014 και είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσουν και αυτά  του 2014.

Οι στόχοι του ΕΒΟΛ για το 2015 είναι να επεκτείνει το δίκτυο διανομής σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, να συνεχίσει την ανοδική πορεία καθώς και να παράγει και να διαθέσει νέα προϊόντα όπως αυτό του στραγγιστού γιαουρτιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων.

Στις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας , ο Πρόεδρος τόνισε ότι το ΕΒΟΛ δείχνει κοινωνικό πρόσωπο και βοηθά τα μέγιστα του αγρότη και κτηνοτρόφο και θα συνεχίσει να το κάνει με μεγάλη προσπάθεια.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα επίσης την δωρεάν παραχώρηση προς χρήση, οικοπέδου ιδιοκτησίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, έκτασης 4 στρεμμάτων εντός του οικοδομικού συγκροτήματος της πόλεως του Βελεστίνου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμα Ρήγα Φεραίου.

Ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ανακοίνωσε ότι ενόψει της συγκομιδής δημητριακών ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου θα παρέμβει με ικανοποιητικές τιμές και για το κριθάρι και για το σιτάρι ώστε να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Τέλος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου θα ενεργήσει ταχύτατα στην δημιουργία ομάδων παραγωγών κτηνοτρόφων προκειμένου οι ομάδες αυτές να αξιοποιήσουν με καλλιέργειες ζωοτροφών εκτάσεις του Δημοσίου στην Λίμνη Κάρλα , όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κος Αποστόλου.