24210 95638 - 95095
12 Ιαν 2021: Με αφορμή το παραπλανητικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Bestworksgr.com με τίτλο «Θέσεις εργασίας στη Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ», έχουμε λάβει πληθώρα αιτήσεων και βιογραφικών από συμπολίτες μας, οι οποίοι αναζητούν εργασία. Προς αποκατάσταση της αληθείας οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι την παρούσα χρονική στιγμή ο Συνεταιρισμός μας δεν ζητά προσωπικό.                  02 Ιουν 2020: Διακρίσεις για το φρέσκο γάλα της ΑΒ Βασιλόπουλος                 08 Απρ 2020: ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΒΟΛΟΥ                 24 Απρ 2019: Αμνοερίφια από την ΕΒΟΛ σε φορείς και Δήμους της Μαγνησίας                 18 Ιουλ 2018: ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις σε αγρότες του νομού από πλημμυρικά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις                 10 Απρ 2018: Αρχές Μαΐου στα νησιά της χώρας το νέο γάλα 18 ημερών της ΕΒΟΛ Μέρισμα 1000 € στα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10 Αυγ 2021

Το 2020 τα κέρδη ανήλθαν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το 2021 με τα ως τώρα στοιχεία τα κέρδη αναμένονται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα.

Η ρευστότητα  του Συνεταιρισμού είναι σημαντική ,πραγματοποιούνται επενδύσεις, δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις ,δεν έχει οφειλές και οι προοπτικές διαγράφονται ευοίωνες.

Ο κος Πρίντζος στη συνέχεια ανέφερε τα εξής:

Όλα τα αδρανή  ακίνητα (εκτός πολύ λίγων εξαιρέσεων) τα οποία βρίσκονται στα 15 χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου,(κυρίως αποθήκες και οικόπεδα)να δοθούν Δωρεάν σε Κοινωφελείς  και Κοινωνικούς Φορείς(στο Δήμο ,σε Πολιτιστικούς Συλλόγους σε Αθλητικούς Συλλόγους, σε Παιδικούς Σταθμούς κ.λ.π.)προκειμένου να εξυπηρετήσουν κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων του κάθε χωριού. Το σύνολο της αξίας των ακινήτων αυτών υπολογίζεται περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το Κεντρικό οικόπεδο το οποίο έχει ο Α.Σ. Βόλου στο Βελεστίνο, αξίας περίπου 1 εκ. ευρώ και εκτάσεως 3,5 στρεμμάτων να δοθεί Δωρεάν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου υπό την προϋπόθεση να κατασκευασθεί εκεί το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  του Δήμου Ρήγα Φεραίου το οποίο θα είναι σύγχρονο και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής αλλά και θα είναι αντάξιο της Ιστορίας και της Πατρίδας του Ρήγα Φεραίου.

Επίσης, όταν ο Δήμος ολοκληρώσει τα διαδικαστικά και εκδώσει τη μελέτη και την άδεια κατασκευής του έργου, ο Α.Σ. Βόλου θα καταβάλει το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Εάν συνεχισθεί το 2022 η κερδοφορία  του Α.Σ. Βόλου τότε θα δώσει άλλες 500.000,00 ευρώ έτσι ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα στην κατασκευή του Δημαρχείου.

Ο Πρόεδρος σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι θέλει να επισημάνει τρία σημεία:

Το πρώτο είναι ότι θα κάνω τη πρόταση μου αυτή τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού, η οποία έχει και την αρμοδιότητα να αποφασίσει σχετικά  ως ανώτατο όργανο.

Δεύτερον, με την πρότασή μου αυτή δεν αποβλέπω σε προσωπικά οφέλη, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Κυρίαρχο μέλημά μου είναι να είμαι χρήσιμος και να βοηθήσω τον τόπο μου.

Τρίτον, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η πρότασή μου αυτή αποσκοπεί στο να επιφέρει κάποιο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος ούτε υποκρύπτει άλλη πολιτική σκοπιμότητα.

Γι’ αυτό άλλωστε εφ’ όσον η πρότασή μου λάβει την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού, θα απευθυνθεί στο σύνολο των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής.

Στην Δημοκρατία, η εξουσία άλλωστε εναλλάσσεται και το όφελος θα πρέπει να αφορά μόνο το σύνολο των δημοτών μας.

Τελειώνοντας ,θα πρέπει να πω ότι εφ’ όσον αποφασισθεί από την Γενική Συνέλευση θα προτείνω ο Α.Σ. Βόλου να μετατρέψει ,ανακατασκευάσει και διαμορφώσει το κτίριο των 110τ.μ.που ήταν γραφεία στο οικόπεδο του Βελεστίνου, σε εκκλησάκι στο όνομα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης που είναι η προστάτιδα του Α.Σ .Βόλου.