24210 95638 - 95095
12 Ιαν 2021: Με αφορμή το παραπλανητικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Bestworksgr.com με τίτλο «Θέσεις εργασίας στη Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ», έχουμε λάβει πληθώρα αιτήσεων και βιογραφικών από συμπολίτες μας, οι οποίοι αναζητούν εργασία. Προς αποκατάσταση της αληθείας οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι την παρούσα χρονική στιγμή ο Συνεταιρισμός μας δεν ζητά προσωπικό.                  02 Ιουν 2020: Διακρίσεις για το φρέσκο γάλα της ΑΒ Βασιλόπουλος                 08 Απρ 2020: ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΒΟΛΟΥ                 24 Απρ 2019: Αμνοερίφια από την ΕΒΟΛ σε φορείς και Δήμους της Μαγνησίας                 18 Ιουλ 2018: ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις σε αγρότες του νομού από πλημμυρικά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις                 10 Απρ 2018: Αρχές Μαΐου στα νησιά της χώρας το νέο γάλα 18 ημερών της ΕΒΟΛ Μέρισμα 1000 € στα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21 Μαρ 2019
  1. Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα χρήσης του 2018 όπου παρά την άσχημη οικονομική συγκυρία και παρά τον έντονο ανταγωνισμό υπήρξε αύξηση του τζίρου καθώς και του όγκου πωλήσεων και τα αποτελέσματα κινήθηκαν σε θετικά επίπεδα και συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου-ΕΒΟΛ το 2018 ανήλθαν στα 2,2 εκ. ευρώ.

 

Μέσα στο 2018 έκλεισε οριστικά η επένδυση 6,5 εκ. ευρώ για τηνκατασκευή της νέας μονάδας εργοστασίου ΕΒΟΛ η οποία είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΑΛΕΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, επιδοτούμενη κατά 43%. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου 500 KW στο Στεφανοβίκειο το οποία λειτουργεί από το Σεπτέμβριο.

 

  1. Ο κ. Νικήτας Πρίντζος προσδιόρισε τους στόχους για το έτος 2019 οι οποίοι είναι η επέκταση του δικτύου διανομής των γαλακτοκομιών προϊόντων ΕΒΟΛ έτσι ώστε να βρίσκονται σε κάθε σημείο της πατρίδας μας.

 

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προστεθούν 3 νέοι κωδικοί στη γκάμα των προϊόντωντου Συνεταιρισμού και αυτά είναι το κατσικίσιο συμβατικό γιαούρτι (το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην αγορά), γιαούρτια με φρούτα και το κεφίρ το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του καλοκαιριού.

 

Ο κ. Πρίντζος είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού βρίσκεται σε συνεχή επαφή με σημαντικούς οίκους του εξωτερικού προκειμένου να ξεκινήσει κατά το 2ο εξάμηνο του 2019 η εξαγωγική δραστηριότητα ιδίως των βιολογικών προϊόντων.

 

  1. Δήλωσε πολύ απογοητευμένος ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου-ΕΒΟΛ για την πορεία του αγροτικού κόσμου καθώς  τόσο η γεωργία και η κτηνοτροφία βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. Το κόστος παραγωγής είναι πάρα πολύ υψηλό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων πολύ χαμηλές, υπάρχει υπέρμετρη ασφαλιστική επιβάρυνση καθώς και εξοντωτική φορολογία. Δεν υπάρχει ρευστότητα με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να παράγουν, να καλλιεργήσουν  και να βοηθήσουν τη χώρα μας να βγει από την κρίση.

 

Βγάζω κραυγή αγωνίας ,είπε.

 

Θα πρέπει επιτέλους όλοι μαζί Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και αρμόδιοι φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους αγρότες για την χάραξη εθνικής αγροτικής πολιτικής προκειμένου να στηριχτεί πολύπαθος αυτός χώρος και ο κυριότερος πυλώνας της εθνικής οικονομία, καθόσον η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη

 

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο κ. Νικήτας Πρίντζος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου-ΕΒΟΛ αναφέρθηκε στη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων και τις ικανοποιητικές τιμές που δίδονται στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα οι οποίες είναι οι υψηλότερες σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας που διακρίνει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, ο πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ανακοίνωσε ότι θα διανεμηθούν 700 αρνιά και κατσίκια σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες του Νομού Μαγνησίας μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, τα οποία θα προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τους κτηνοτρόφους του Ν. Μαγνησίας και τα οποία θα προμηθευτεί μέσω του συλλόγου κρεοπωλών Βόλου.