24210 95638 - 95095
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28 Αυγ 2018

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου-ΕΒΟΛ κος Νικήτας Πρίντζος έκανε τις πιο κάτω ανακοινώσεις:

1ον Χορήγηση υποτροφιών

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου για 3η συνεχόμενη χρονιά θα χορηγήσει 15 υποτροφίες σε παιδιά που θα σπουδάσουν εκτός της Θεσσαλίας και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Το ποσό της υποτροφίας είναι 400 ευρώ τον μήνα και για το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριο 2018 έως και τον Μάιο 2019.

Στα γραφεία του Συνεταιρισμού στο Βόλο στην Ά ΒΙΠΕ Βόλου θα  παραλαμβάνονται οι αιτήσεις  και δικαιολογητικά, τα οποία θα αξιολογηθούν από αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης που αποτελείται από εκπρόσωπο της Περιφέρειας, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπρόσωπο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπο του Συνεταιρισμού.

 

2ον Ολοκλήρωση της επένδυσης του Φωτοβολταϊκού πάρκου

Ολοκληρώθηκε η επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου ισχύος  500KW και κόστους 600.000,00 ευρώ στο Στεφανοβίκειο.

Το έργο έχει ενταχθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα Π.Α.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και επιδοτείται σε ποσοστό 43%.Η επένδυση κρίνεται ιδιαιτέρως συμφέρουσα καθόσον θα αποσβεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μεγαλύτερο των 3 ετών.

Σε συνδυασμό με το φωτοβολταϊκό των 100KW που είναι εγκατεστημένο στην οροφή της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ αποτελεί ιδιαίτερα επωφελής  για την Οργάνωση.

Η σύνδεση του πάρκου με το δίκτυο της ΔΕΗ είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η παραγόμενη από το πάρκο ηλεκτρική ενέργεια θα συμψηφίζεται με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από την γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα NET METERING

 

3ον Συγκέντρωση Αγροτών

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 στα Φάρσαλα, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και Αντιπρόεδρος της ΣΑΣΣΟΕΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί γενικευμένη συγκέντρωση των αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Θεσσαλικού χώρου κατά την διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και άπτονται της επιβίωσής του. Θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις και θα ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις για την άμεση υλοποίησή τους προς όφελος των αγροτών.

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στο σημαντικό θέμα του συνεργατισμού στον Θεσσαλικό χώρο.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ