24210 95638 - 95095
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31 Ιουλ 2018

Οι αγρότες ενημέρωσαν τον κ. Πρόεδρο για τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους, καταστροφές που τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.

Ο κ. Πρόεδρος ανέφερε στους αγρότες ότι είναι ενήμερος για το θέμα των ζημιών  και έχει προσωπική άποψη.

 Άμεσα παρουσία των αγροτών ο. κ. Πρίντζος είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Στον κ. Υπουργό έθεσε το θέμα των καταστροφών καθώς επίσης ζήτησε να εξευρεθεί τρόπος για αποζημίωση των αγροτών από τον ΕΛΓΑ.

Ζήτησε επίσης την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού στο βουνό «Καραντάου» του Δήμου Ρήγα Φεραίου καθώς και αύξηση των ημερών κυνηγίου σε όλο τον Ν.Μαγνησίας , ο οποίος και αντιμετωπίζει το πρόβλημα, διαφορετικά ανέφερε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ο πληθυσμός των αγριογούρουνων και οι καταστροφές θα μεγαλώνουν.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε στον κ. Πρόεδρο ότι συμμερίζεται τις απόψεις του, το θέμα έχει πάρει δραματικές διαστάσεις όχι μόνο στον Ν.Μαγνησίας αλλά και σε άλλες πολλές περιοχές της Ελλάδος και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του θέματος με παρέμβαση και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το οποίο είναι και το πλέον αρμόδιο.

Τέλος ο κ.Πρίντζος θα προσπαθήσει να έχει επικοινωνία για το ίδιο θέμα και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη, στον οποίο θα επισημάνει εκτός των άλλων και τον μεγάλο κίνδυνο ατυχήματος που ελλοχεύει στους αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους από τα αμέτρητα κοπάδια  αγριόχοιρων.