24210 95638 - 95095
12 Ιαν 2021: Με αφορμή το παραπλανητικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Bestworksgr.com με τίτλο «Θέσεις εργασίας στη Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ», έχουμε λάβει πληθώρα αιτήσεων και βιογραφικών από συμπολίτες μας, οι οποίοι αναζητούν εργασία. Προς αποκατάσταση της αληθείας οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι την παρούσα χρονική στιγμή ο Συνεταιρισμός μας δεν ζητά προσωπικό.                  02 Ιουν 2020: Διακρίσεις για το φρέσκο γάλα της ΑΒ Βασιλόπουλος                 08 Απρ 2020: ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΒΟΛΟΥ                 24 Απρ 2019: Αμνοερίφια από την ΕΒΟΛ σε φορείς και Δήμους της Μαγνησίας                 18 Ιουλ 2018: ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις σε αγρότες του νομού από πλημμυρικά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις                 10 Απρ 2018: Αρχές Μαΐου στα νησιά της χώρας το νέο γάλα 18 ημερών της ΕΒΟΛ Μέρισμα 1000 € στα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου                
Αρχές Μαΐου στα νησιά της χώρας το νέο γάλα 18 ημερών της ΕΒΟΛ Μέρισμα 1000 € στα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου
10 Απρ 2018

Στις αρχές Μαΐου θα κυκλοφορήσει σε πολλά σημεία πώλησης στη νησιωτική Ελλάδα (Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων) το νέο γάλα υψηλής παστερίωσης 18 ημερών της ΕΒΟΛ, για την παραγωγή του οποίου η τοπική γαλακτοβιομηχανία ολοκλήρωσε επένδυση 1 εκ. €, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος. Ο πρόεδρος του Α.Σ. και της ΕΒΟΛ ζήτησε από τους πολιτικούς που υπέγραψαν τη συμφωνία της ΕΤΑ για τη φέτα να δώσουν εξηγήσεις, είπε ότι η αιγοπροβατοτροφία πνέει τα λοίσθια και κάλεσε κυβέρνηση, αντιπολίτευση, αγρότες και κτηνοτρόφους να καθίσουν να συζητήσουν για να βγάλουν τον πρωτογενή τομέα το ξέφωτο.
Ακόμη ανακοίνωσε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρίαση αποφάσισε να δώσει μέρισμα 1000 € στα 280 μέλη του Συνεταιρισμού, ότι στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Στεφανοβίκειο, ενώ δήλωσε ότι πάγωσαν από την πλευρά του Α.Σ. Βόλου το τελευταίο δίμηνο, οι συζητήσεις με Τουρκική εταιρία για τη δημιουργία επένδυσης βοτάνων στην περιοχή, λόγω των τελευταίων εξελίξεων.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού τόνισε ότι ολοκληρώθηκε εκ μέρους της ΕΒΟΛ η επένδυση ύψους 1 εκ. € για την παραγωγή γάλατος υψηλής παστερίωσης 18 ημερών, που θα διανεμηθεί στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και το Ιόνιο, ενώ θα καλυφθεί ένα κοινό που το προτιμά στην ηπειρωτική χώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, το νέο γάλα, που θα κυκλοφορήσει πλήρες και με χαμηλά λιπαρά, σε πλαστική φιάλη του ενός λίτρου, αναμένεται να καλύψει ποσοστό περίπου 80% κατοίκων και τουριστών στα νησιά που προτιμούν το γάλα υψηλής παστερίωσης, αλλά και περίπου 20% των αναγκών για το ανάλογο προϊόν στην ηπειρωτική χώρα. Όπως είπε την περίοδο αυτή γίνονται δομικές και το νέο προϊόν θα βρίσκεται στα ράφια των σημείων πώλησης ενδεχομένως την Πρωτομαγιά.

Η ΕΒΟΛ κατέχει εξέχουσα θέση στις πωλήσεις γάλακτος και άλλων προϊόντων (γιαούρτι, φέτα, γλυκίσματα κ.α.) σε 75-80% των πωλήσεων στη Μαγνησία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας κάνει προσεκτικά βήματα και σταδιακά κάθε χρόνο αυξάνει τα σημεία των αγορών. Ο κ. Πρίντζος τόνισε ότι από 10 τόνους ημερήσια παραγωγή που είχε η γαλακτοβιομηχανία, όταν είχε αναλάβει πρόεδρος σήμερα έφτασε στους 50 τ., προσέχει πολύ τα προϊόντα της και δεν είναι στόχος της να γίνει μια από τις μεγάλες γαλακτοβομηχανίες της χώρας, αλλά να παραμείνει μια υγιής συνεταιριστική οργάνωση.

Πνέει τα λοίσθια η αιγοπροβατοτροφία
Ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου και Α’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) δήλωσε ότι ο αγροτικός τομέας, πο είναι πυλώνας της εθνικής οικονομίας που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση, σήμερα καταρρέει, καθώς οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι επιβιώνουν πολύ δύσκολα, με ανασφάλεια, δεν έχουν ρευστότητα να καλλιεργήσουν, δεν μπορούν να παράγουν και να πληρώσουν τους ληστρικούς φόρους.

Όπως είπε, βρίσκονται σε απόγνωση και πολύ άσχημη κατάσταση. Μετά την καταστροφή της αγελαδοτροφίας, ο κ. Πρίντζος προέβλεψε ότι φέτος θα έρθει η καταστροφή για την αιγοπροβατοτροφία, καθώς η πολύ χαμηλή η τιμή στο γάλα, δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής.
Επίσης άφησε αιχμές κατά του υπουργού και τα ων Ευρωβουλευτών που υπέγραψαν τη συμφωνία της ΕΤΑ για τη φέτα, λέγοντας ότι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, ενώ κατήγειλε την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, που έχει αποτέλεσμα εισάγονται παράνομα γάλατα που γίνεται η φέτα. «Δεν δικαιολογείται να υπάρχει φέτα στα μάρκετ χωρών της Ευρώπης με τιμή στα ράφια 4 €», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου.
Όπως είπε, από το μικρό μετερίζι που βρίσκεται, κάλεσε κυβέρνηση, αντιπολίτευση, αγρότες και κτηνοτρόφους να καθίσουν να συζητήσουν για να βγάλουν τον πρωτογενή τομέα το ξέφωτο.

Μέρισμα στα μέλη του Α.Σ.
Ως απόφαση που δεν έχει ληφθεί ξανά από την ίδρυση της ΕΑΣ Βόλου το 1928, χαρακτήρισε την απόφαση του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού να δώσει μέρισμα ύψους 1000 € σε κάθε μέλος της συνεταιριστικής οργάνωσης, που σήμερα είναι 280.
Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, η κίνηση αυτή δείχνει ότι ο Συνεταιρισμός πάει καλά. «Είναι πολύ σημαντικό και είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που θα δώσουμε το μέρισμα στα μέλη μας. Το κάνουμε για να δείξουμε ότι ο συνεργατισμός είναι σημαντικός και πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι αγρότες για να έχουμε όφελος», τόνισε.
Ο ίδιος είπε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας που δεν είναι πολλά τα μέλη του Α.Σ. Βόλου, γιατί ο νόμος βάζει περιορισμούς (όπως να παραδίδει κάποιος 80% της παραγωγής του), αλλά υπάρχουν και αντικειμενικές αδυναμίες καθώς δεν μπορεί να παραλάβει όλα τα αγροτικά προϊόντα, παρά συγκεκριμένα, όπως σιτηρά.

Ο Νικήτας Πρίντζος ανήγγειλε ακόμη ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, που στέκεται αλληλέγγυος σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αποφάσισε να ενισχύσει με ποσό 5.000 € στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος», που κάνει προσπάθεια να αγοράσει ένα λεωφορειάκι, για να μετακινούνται τα μέλη του.

Θετικό πρόσημο το 2017
Το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού ενέκρινε τον ισολογισμό του 2017 θετικό πρόσημο. Ο κ. Πρίντζος είπε το 2017 ήταν καλή χρονιά με αύξηση τζίρου και κερδών και εξήγησε ότι ο τζίρος πέρασε 17 εκ. € και κέρδη 1,5 εκ. €.
«Επειδή είδαμε ότι πηγαίνουμε καλά, δώσαμε καλή τιμή στα σιτάρια και στα κριθάρια, στο καταναλωτικό κοινό και σε ομάδες οικονομικά αδύναμων και γι’ αυτό έχουμε σχετική μείωση από το 1,8 εκ. € που είχα ανακοινώσει το Νοέμβριο», τόνισε ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου και της ΕΒΟΛ.
Σχετικά με την επένδυση Φωτοβολταϊκού πάρκου του Α.Σ. Βόλου στο Στεφανοβίκειο, ο κ. Πρίντζος δήλωσε ότι μετά από διαπραγματεύσεις πέτυχε να κοστίσει 475.000 €, ενώ το έργο θα παραδοθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η χρηματοδότησή του είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια, ενώ τα έσοδα που θα φέρει στην οργάνωση υπολογίζονται σε 300.000 € ετησίως και η απόσβεσή του θα γίνει σε δύο χρόνια.

Πάγωσαν οι συζητήσεις με τους Τούρκους
Εδώ και δύο μήνες, πάγωσαν οι συζητήσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου με της εταιρία από την Τουρκία, που θέλει να δημιουργήσει στην περιοχή μια μονάδα παραγωγής και συσκευασίας αρωματικών βοτάνων.
Ο κ. Πρίντζος είπε ότι οι συζητήσεις πάγωσαν από την πλευρά του Α.Σ. Βόλου «θεωρώντας ότι με τις τελευταίες εξελίξεις και για λόγους ανεξάρτητους από την καταρχήν συμφωνία, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συνεχιστεί η κουβέντα». Ο ίδιος είπε ότι οι Τούρκοι ήθελαν να συνεχίσουν και να επισκεφθούν την περιοχή, αλλά κρίθηκε αναγκαίο να παγώσουν οι συζητήσεις για λίγο καιρό.